Tarmo Herlevi

Heimo as a Service

Olen yrittäjä, kolmen lapsen isä ja asun Leppävaarassa. Lapsista vanhimmat ovat muuttaneet omilleen, nuorin tytär 14-v. on vuoroviikoin luonani. Avopuolisoni Mikaela on helmikuussa muuttamassa luokseni asumaan – yksin lasten kanssa eläen olen sinnitellyt jo kohta kahdeksan vuotta. Heimoja ympärilläni on tullut ja mennyt perheenjäsenten ja eri yritysten muodossa, jossa ystävät, yhtiökumppanit ja työkaverit tarjosivat minulle ystävyyttä ja tukea.

Viimeisen viiden vuoden aikana olen pohtinut omaa terveyttäni, menettänyt sen kertaalleen (Vuonna 2020 olin 6kk sairaslomalla), fyysisten kunnon merkitystä omaan jaksamiseen, egorakenteita sekä omaa missiotani eli elämän tarkoitusta. Viikonloppuna luin eräästä valmennusoppaasta oman heimon merkityksestä ihmisen hyvinvoinnissa. Heimo edustaa siis sitä joukkoa ihmisiä, joiden kanssa vietän aikaani, jaan samat tavoitteet (visio), elämän tarkoituksen (missio) sekä arvot (tapa tehdä asioita).

Mikä on minun heimoni ja ketkä siihen kuuluvat?

Heimoa tärkeämpi osa on oma elämänkumppani. Haluan olla puoliso ihmiselle, ketä rakastan ja jonka kanssa rakkauteni syvenee. Jotta suhteesta tulee pysyvä, tulee minun tunnistaa oma egorakenteeni, viettiminän vihjeet ja opetella käsittelemään vihan tunteitani. Puoliso ei ole heimo, vaan sanan mukaisesti toinen puoli minusta, joka heijastelee elämääni sitä, mitä en itse osaa tai huomaa. Hän on henkilö, jonka kanssa jaan syvimmät tunteeni ja joka kuiskaa varjoni näkyviksi.

Väliaikaisia heimoja elämässäni ovat olleet esimerkiksi lasten harrastusten kautta rakentuneet yhteisöt, opiskelu- ja kurssikaverit vuosien varrella, työkaverit ja yhtiökumppanit menneissä firmoissani tai naapurit, joiden kanssa olemme jakaneet saman asuinalueen. Nämä ihmiset ovat jääneet piiriini ja vaihdan usein heidän kanssaan ajatuksia somen välityksellä – aivan kokonaan en ole heitä unohtanut.

Kohta 53-vuotiaana sitä tietää, että yrittäjyys on minulla pysyvä olotila. Todennäköisesti eläkkeellä ollessani olen liike-elämässä mukana yrittäjänä ja sparraajana. Minua itseäni motivoi suuresti rakentaa uusia menestyskonsepteja ja auttaa muita yrittäjiä menestymisen tiellä. Tällä hetkellä yksin yrittäminen sopii minulle parhaiten – rakentaen ammattilaisten verkostoa ympärilleni. Sen vuoksi minulle on loogista rakentaa yrittämisen ympärille omaa heimoani.

Koska maailmasta ei löytynyt valmista heimoa tai verkostoa, jossa omia arvojani kunnioitetaan, päätin rakentaa sellaisen yhdessä hyvien yrittäjäystävieni kanssa. Syntyi Boost Finland, ja reilussa vuodessa siinä on vajaat 200 ihmistä mukana. Boost muodostaen pienempiä ryhmiä kuten Boost Espoo, Helsinki, Tapiola ja Tampere. Myös Boost Estonia ja Boost Hungary ovat nähneet jo päivänvalon – ilokseni olen huomannut siellä toimivien yrittäjien kaipaavan heimoa ympärilleen. Boostin jäsenistä on kasvanut upea, menestyvä heimo ympärilleni. Parasta tässä on se, että arvolupauksensa* mukaisesti me boostilaiset haluamme ensin kasvattaa itseämme, sen jälkeen bisneksiämme ja lopuksi auttaa ystäviämme kasvattamaan heidän bisneksiään. Yhteinen arvopohja toimii tekemisen pohjana.

Minulla on ollut ilo Boostin kautta oppia tuntemaan useita satoja aivan mahtavia ihmisiä. Yksi heistä on Antti Kirjalainen, häneen tutustuin Boost Meri-Espoon ryhmässä viime keväänä. Hän on yksi viisaimpia ihmisiä, jonka olen tavannut ja arvostan suuresti hänen kuuntelu- ja keskustelutaitojaan. Kävin hänen kanssaan viime syyskuussa kävelylenkillä Otaniemessä. Juttelimme terveydestä, bisneksistä, Boostista ja heimon merkityksestä ihmisen hyvinvointiin. Hän sanoi kävelypalaverin lopuksi; ”Tarmo, olet rakentanut Boostista aivan uuden tuotteen. Olet rakentanut uuden HaaS -palvelun eli Heimo as a Service”

Tarmo Herlevi

*PS: Boost arvolupaus kuuluu: Boost Yourself, Boost Your Business, Boost Your Friends’ Business

Tarmo Herlevi toimii yrittäjänä Herlevi Holding Oy:ssä, joka on erikoistunut yrityskauppaliiketoimintaan ja sijoitustoimintaan. Herlevi Holding Oy on Boost Espoo jäsen. Tarmo Herlevi toimii Boost Group Oy:n toimitusjohtajana, joka tuottaa yrittäjille ja liike-elämän ammattilaisille verkostoitumis- ja valmennuspalveluita tällä hetkellä kolmessa eri maassa. Toiminta tunnetaan paremmin brändeillä Boost Finland, Boost Estonia ja Boost Hungary.